Autor Wątek: Piłka nożna  (Przeczytany 137067 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Sentenza

• Administracja
  • demigod
Odp: Piłka nożna
« Odpowiedź #465 dnia: Października 18, 2015, 17:51:56 pm »
dass - no bo sorry, ale jak słyszę, że o poziomie umiejętności nie świadczą... umiejętności, tylko strzelone bramki niezależnie od stylu (ergo ogrywanie na fuksie lepszej drużyny) to nie wiem czy się mam śmiać czy płakać. Drużyna grająca "metroseksualną piłkę" i kontrolująca grę ma zdecydowanie większe szanse (lub przynajmniej perspektywy) na odnoszenie sukcesów niż bezładna zbieranina której szczęśliwie wychodzą strzały lub dwie akcje na mecz.

mog - czyli wynika z tego że polska nawet bez lewego była warta o połowę więcej niż szkocja, a i tak męczyliśmy się z nimi do ostatnich minut goniąc wynik.
« Ostatnia zmiana: Października 18, 2015, 17:53:32 pm wysłana przez Sentenza »

Wielki Czarny Mistrz Podziemia
Znawca Podziemi * Strateg Podziemia * Generał Podziemia * usw.
Nowy, lepszy MoG ver. 2.01b

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam!

Dassanar

• Swordmaster
« Odpowiedź #466 dnia: Października 18, 2015, 18:14:32 pm »
Wiesz, Sent, ja za Neda wypowiadać się nie będę, ale zrozumiałem jego wypowiedź w ten sposób, że chodzi mu o to, że styl gry chociażby Hiszpanów, polegający na ciągłym nacieraniu i kontrolowaniu gry, niekoniecznie jest właściwym podejściem. Grę "na fuksa" mam wrażenie, że dopowiedziałeś sobie sam. Chyba że to moje wrażenie - jeśli tak, to wyprowadź mnie z błędu i wskaż mi cytat z Nedowej wypowiedzi, która świadczy o tym, co pisze. Ja po prostu tego nie widzę. No i właśnie:

Drużyna grająca "metroseksualną piłkę" i kontrolująca grę ma zdecydowanie większe szanse (lub przynajmniej perspektywy) na odnoszenie sukcesów niż bezładna zbieranina której szczęśliwie wychodzą strzały lub dwie akcje na mecz.
Nie do końca rozumiem, dlaczego przeciwstawiłeś kontrolowanie gry (które nie jest koniecznie najlepszym sposobem na wygranie meczu - i to się da bardzo łatwo udowodnić na podstawie praktycznych przykładów z ostatnich kilku sezonów piłki czy to klubowej, czy reprezentacyjnej) "bezładnej zbieraninie", której się tylko coś farci co jakiś czas. Bo mam wrażenie, że nikt tutaj o czymś w tym rodzaju nie wspominał.

A nasza reprezentacja - choć daleka od ideału - ma pewną taktykę i styl gry, który co najmniej stara się zrealizować. Ja to po prostu widzę w kolejnych spotkaniach. I o ile wiele jeszcze muszą poprawić - chociażby realizowanie składnych akcji (vide fragmenty drugiego spotkania ze Szkotami) nie falami, tylko przez większość meczu - to muszę przyznać, że ostatnio lepiej graliśmy chyba w trakcie eliminacji do Euro 2008 za Leo. Także naprawdę nie przeginałbym aż tak z tą krytyką naszej obecnej kadry. Bo progres jakiś jest. Pytanie, czy pójdą za ciosem, czy to się wszystko rozpłynie. Ja z odpowiedzią czekam co najmniej do Euro.
P.A. 69%

-NAJLEPSZY LITERAT ŚWIĘTEGO PRZYMIERZA-

Sentenza

• Administracja
  • demigod
« Odpowiedź #467 dnia: Października 18, 2015, 18:43:29 pm »
dass - bo wyszliśmy od Polski i ukrainy, gdzie ja dalej twierdzę że polska miała więcej farta niż umiejętności, w przeciwieństwie do ukrainy, która -przynajmniej sądząc po tym jednym meczu- piłkarsko nas odstawia na kilometry. Nie wnikam czemu my wyszliśmy z grupy a oni nie, twierdzę tylko że prędzej oni coś w końcu osiągną grając dalej tak "metroseksualnie" niż nasza ekipa zagrywająca piłki do tej trójki co umie przyjmować.

Zresztą, już to kilka razy przerabialiśmy, na poprzednich turniejach.

Master of Gorzała

• Lewacki głos na Twoim forum
« Odpowiedź #468 dnia: Października 23, 2015, 15:59:23 pm »
Front Zniewolenia Elfiego Ścierwa
Podziemie - Demo Paladyn
Sent ver 0.73 official beta

xeroloth

• Mistrz
« Odpowiedź #469 dnia: Października 23, 2015, 19:14:23 pm »
Ojtam, przecież wczoraj wygrali z liderem Serie A 2:1 xD

Najlepszy Gladiator ŚP * Mistrz Gladiatorów ŚP
Kronikarz Podziemia * Kowal Podziemia

Sentenza

• Administracja
  • demigod
« Odpowiedź #470 dnia: Października 23, 2015, 19:59:45 pm »
no i właśnie o tym mówiłem jak ostatnio dyskutowaliśmy, zgodnie z prezentowanymi teoriami lech jest super drużyną która może walczyć o puchary bo mimo że gra piach to jakimś fuksem na chwilę obecną wychodzi z grupy LE z drugiego miejsca i powinniśmy się nim zachwycać. Legia wprawdzie swoje szanse raczej już pogrzebała, ale prędzej stawiałbym ze to oni odbiją się w rewanżach (lub w najgorszym razie w przyszłym roku się odkują) niż na lecha, który musi uważać by w przyszłym roku nie walczyć o awans, ale do ekstraklasy. Legła ma przynajmniej napastnika

Sentenza

• Administracja
  • demigod
« Odpowiedź #471 dnia: Maja 03, 2016, 10:47:24 am »
No i mamy niespodziewanego mistrza anglii, który utarł nosa wszystkim wielkim klubom :P Jak wrażenia? :P

xeroloth

• Mistrz
« Odpowiedź #472 dnia: Maja 03, 2016, 19:50:45 pm »
W sumie? Chelsea i ManU od początku sezonu dawały dupy, Liverpool zadyszka jak co sezon, Tottenham raczej od zawsze był drużyną, która nie nadawała się na mistrza, City sami sobie zasłużyli by nie wygrać, a Arsenal, to Arsenal, kanonierzy od 10 lat strzelają ślepakami. Raczej od połowy sezonu spodziewałem się, że będzie niespodzianka.

Bardziej się zastanawiam, czy eLka jak rok temu da dupy i straci mistrzostwo na ostatniej prostej na własne życzenie. Bo w sumie szczerze wszystko na to wskazuje.

Sentenza

• Administracja
  • demigod
« Odpowiedź #473 dnia: Maja 03, 2016, 20:12:32 pm »
z jednaj owszem to faktycznie zasługa tego jak beznadziejne były wielkie kluby, ale z drugiej woziły się one od dłuższego czasu jak taczka gówna i podkreślały jak to odpuszczają puchary bo premiership ważniejsze, a tu nawet na własnym podwórku leicester utarło wszystkim nosa, zresztą do spóły z tottenhamem. Tak po prawdzie żałuję że mistrz moze byc tylko jeden, bo mimo pokazu chamstwa w meczu z chelsea oni też zasłużyli na tryumf.

A co do elki mam szczera nadzieję, raz za chamskie podkupywanie zawodników których następnie sadzają na ławce, dwa za chamskie ciągnięcie ich za uszy do góry przez pzpn (pozdro konflikt o bramkarza wisły, pierwsze słysze by rozwiązano siłą kontrakt za to, że klub przesunął zawodnika do rezerw), trzy za całkoształt działalności prezesa.  Przy okazji byłoby zabawnie patrzeć co zrobi legia w takim wypadku, bo podobno ostatnie kilka lat to była jazda na wielomilionowym kredycie obliczona na to, że spłaci się go awansem do champions league.

xeroloth

• Mistrz
« Odpowiedź #474 dnia: Maja 03, 2016, 20:38:23 pm »
Co do tego bramkarza, to z innej strony ruszę ten temat - tylko Polska jest tak zacofanym krajem, by piłkarza, który nie chce podpisać nowego kontraktu zsyłać za to do rezerw mimo, że jest on jednym z najlepszych i pewnych punktów zespołu. W każdym normalnym, cywilizowanym kraju taki piłkarz gra w pierwszej drużynie do końca (nawet jeśli kibice na niego gwiżdżą) vide Hummels z BVB.

A co do Lisów, to taka ciekawostka, kurs na to, że zdobędą mistrza był większy niż na to, że Elvis żyje xD Jak ktoś postawił na nich 100 funtów na początku sezonu, to wzbogacił się o bagatelka pół miliona :P

Sentenza

• Administracja
  • demigod
« Odpowiedź #475 dnia: Maja 04, 2016, 07:16:07 am »
xero - w cywilizowanych krajach takich umów nie zawiera się też za plecami klubu, a w tym wypadku chyba tak właśnie było :P No i to też nie do końca prawda,, bo zdaje się że jakoś zimą też bodaj w realu czy barcy kogoś wysłali na dwa mecze do rezerw za pajacowanie (o ile teraz nie mylę z inną ligą lub nawet ekstraklapą, ale chodzi o to że nikt kontraktu nie rozwiązał :X)

a co do zakładów - tbh podejrzewam że ich wygrana oraz wysoki kurs również mogą być w jakiś sposób powiązane :P sport to obecnie pod tym względem straszne bagno

Nederland

« Odpowiedź #476 dnia: Maja 04, 2016, 18:58:55 pm »
Co do tego bramkarza, to z innej strony ruszę ten temat - tylko Polska jest tak zacofanym krajem, by piłkarza, który nie chce podpisać nowego kontraktu zsyłać za to do rezerw mimo, że jest on jednym z najlepszych i pewnych punktów zespołu. W każdym normalnym, cywilizowanym kraju taki piłkarz gra w pierwszej drużynie do końca (nawet jeśli kibice na niego gwiżdżą) vide Hummels z BVB.
Llorente albo de Gei to powiedz.

Już pomijając to, że Cierzniakowi oberwało się nie za nieprzedłużenie umowy, a za podpisanie kontraktu z Legią.

xero - w cywilizowanych krajach takich umów nie zawiera się też za plecami klubu, a w tym wypadku chyba tak właśnie było :P
Właściwie w całej Europie (a może i na świecie) zawodnik, któremu zostało pół roku do końca umowy, może negocjować z innymi klubami i podpisać umowę obowiązującą od następnego okna transferowego. Wyjątkiem jest m.in. Anglia, gdzie rozmowy z potencjalnymi nowymi pracodawcami można prowadzić dopiero na bodajże miesiąc przed końcem kontraktu, czyli od czerwca.
« Ostatnia zmiana: Maja 04, 2016, 19:13:58 pm wysłana przez Nederland »
Every time I rise I see you falling
Can you find me space inside your bleeding heart?

xeroloth

• Mistrz
« Odpowiedź #477 dnia: Czerwca 10, 2016, 23:14:26 pm »
Taki temat nieaktywny miesiąc? Wowowowo

ME się rozpoczęły, inaugurację skomentuję znalezionym w necie memem

Sentenza

• Administracja
  • demigod
« Odpowiedź #478 dnia: Czerwca 11, 2016, 12:04:54 pm »
akurat co innego robiłem więc nie ogladałem poza ostatnią bramką, ale patrząc po wyniku oraz klasie przeciwników  wymęczone 2:1 z rumunią to trochę słabo jak na faworytów do tytułu

Nederland

« Odpowiedź #479 dnia: Czerwca 11, 2016, 17:30:08 pm »
Rumunia przez całe eliminacje straciła 2 gole. Nierozsądnie ją lekceważyć.
Every time I rise I see you falling
Can you find me space inside your bleeding heart?