Już nieważne. Posiedział kilka lat w lochu a następnie poszedł pod topór. No co?? Papież mi wybaczył!
Gra jest masywna. Najbardziej mnie wkurza brak kontroli nad wasalami, bo 2 takich zaczęło się tłuc ze sobą :|
póki nie tłuką się z tobą można olać.
Zresztą jak jest high crown authority to chyba nie mogą.
1. Ile ziem zostawiacie sobie bezpośrednio i czy je w czymś specjalizujecie konkretnym?
tyle ile gra pozwala ;p a ja specjalizuje gospodarczo jak juz, bo miasta dają kasę i same zarabiają na swoje ulepszenia, w zamki i koscioly trza zwykle samemu inwestowac
2. Z ziem oddanych wasalom nie dostajecie kasy, nie?
nie pamietam, ale jest chyba jakis bonus. Aczkolwiek wiecej dostajesz jak bezpośrednio nalezy do ciebie
3. Czy wasalskie NPC ulepszają ziemie (budynki) czy pozostają takie jakie im przekazaliście?
tia, aczkolwiek ci twoi bezpośredni tylko miasta, bo tylko tych na to stać. Duke'owie za to ulepszają swoje bez problemu.
4. Skąd jeszcze można wziąć kasę?
pożyczki, wygrane bitwy i oblężenia, krucjaty (dostajemy od papieża), dobre stosunki z papiestwem (ale niewiem czy do tego nie trza miec sons of abraham), ofiarowanie zamku zakonowi rycerskiemu (tu nap ewno trza miec sons)
5. Czy ulepszanie wojska (zadanie dla wojskowego z Rady) dzieje się pasywnie, czy mamy jakiś wpływ na to?
zalezy czy mowisz o reserch military tech czy tej drugiej misji
6. Czy ulepszanie przy pomocy członków rady dzieje się na wszystkich terenach czy tylko terenie na który ich wysyłamy? Chodzi o gospodankę, kulturę itp.
jesli mowisz o reserch, to oni co jakis czas informują cię o odkryciu, ktore będzie kosztowało x-kasy, co oznacza ze dostaniesz kilkanascie pkt danej technologii
7. Jeszcze mi wyskoczyło takie coś, że jest nieprawidłowa "zabudowa" na danym terenie. Nie mam pojęcia o co biega, a samouczek ssie.
opisz to, bo nie rozumiem o czym mowisz
8. Komu mogę dawać ziemie, bo nie każdemu mogę ;(
czlonkom rodziny, wasalom i twoim dworzanom, nie mozesz oddawać cudzym wasalom, eunuchom i (najczesciej, bo to zalezy od praw danego kraju) kobietom