ActmanPrzepis zachęcający, przejrzysty i szczegółowy, opatrzony sympatyczną historią, choć nie pozbawioną pewnych potknięć stylistycznych. Ogólnie jednak na plus. Składniki mocno osadzone w lore. 8/10
AntybristlerReceptura dowcipna, dobrze osadzona w realiach, ciekawe wykorzystanie magii kulinarnej

Całość trochę zbyt skrótowo potraktowana, można było troszkę jeszcze pokombinować z magią, jeśli zdecydowałeś się na takie rozwiązanie. Podoba mi się tytuł

6,5/10
ErtixPotrawa prosta, ale całkiem apetyczna i nieźle osadzona w lore, może z wyjątkiem wzmianki o makaronie. Dość nieskomplikowana, ale sympatyczna historyjka z ciekawym zastosowaniem słonecznego aloesu i wzmianką o jego halucynogennym działaniu. Lekkie potknięcia językowe i interpunkcyjne. 7/10
KasslerPrzepis z ciekawą, rozbudowaną, nieźle napisaną historyjką, oryginalne przypisy do składników, choć niektóre elementy może odrobinę zbyt wydumane i czytelność receptury nieco gubi się w kwiecistych opisach. Oryginalne, ale dość luźne podejście do samych składników, będących bardziej wariacją na temat tych gothicowych. Ogólnie praca przemyślana i widać, że dopracowana. 9/10
LowcapKróciutki, poprawny przepis, nie wyróżniający się niczym szczególnym. 5/10
WaiktorBardzo ładna praca, przepis dobrze rozplanowany i szczegółowy, gothikowość duża

Historia oryginalna i napisana ładnym językiem, jedno zasadnicze potknięcie, a właściwie przejęzyczenie, z zakwalifikowaniem cieniostwora do flory zamiast do fauny

9,5/10
WardaszPrzepis poprawny, przejrzysty, apetyczny i w miarę dobrze osadzony w realiach, choć nie jest szczególnie oryginalny. Aż prosi się o jakąś łowiecką historyjkę z nim związaną i na pewno ubarwiłoby to pracę. 6/10
XilkBardzo apetyczny, przejrzyście przedstawiony i szczegółowy przepis, mocno osadzony w lore Gothica dzięki składnikom i ciekawemu wstępowi. Od strony technicznej jedynie drobne błędy interpunkcyjne i jakaś samotna literówka. 9/10
XsantPomysł jajcarski, za co plus. Dobrze osadzony w lore Gothica i ŚP. Przepis przejrzyście skonstruowany, jednak opisy przygotowania zbyt lapidarne, można było je nieco rozbudować – choć może z drugiej strony ta lapidarność i pewien prymitywizm przepisu dobrze oddaje orkowy styl

Stylistycznie trochę gorzej, trafiło się kilka niezręczności. 7/10
ZającKolejny jajcarsko potraktowany orkowy przepis, przy czym treść potraktowana dowcipniej niż u Xsanta, z większym naciskiem na specyfikę orkowego stylu bycia, receptura przejrzysta, opis przygotowania nieco bardziej rozbudowany. Naprawdę niezły

8,5/10
Zręczny (poza klasyfikacją):
Praca co prawda poza klasyfikacją, skoro jednak jest, to ocenię: przepis krótki, ale całkiem oryginalny pomysł, poprawnie napisany. 5/10