Myślę, że Xilk ma całkiem ciekawy pomysł i warto go rozważyć
Można pomyśleć nad kilkoma opcjami:
1) sterujemy więcej niż jedną postacią w naszym uniwersum -> tzn. zostawiamy sobie stare postacie typu Wtajemniczony itd. ale każdy z nas ma drugą, którą zaczyna przygodę od początku -> bezzakonowo wszyscy razem. Byłoby mniej utożsamiania się z daną postacią, a większa kreacja/ internetowe aktorstwo. W tym wypadku ludzie może też łatwiej godziliby się odgrywać np. fajtłapę jedną z postaci. :? Mniej nadęcia, a więcej zabawy.
2) powrót do gothica-> khe khe no cóż... pewne założenia zostały zaczerpniete(3 zakony itd.), ale to chyba tyle. Klimat gothica mozna probowac realizowac przez PBF imo wilk syty owca cała bo nawet i sama bym w czyms takim wziela udzial. Imo lepsze to niz proteza -> ani gothic ani nowe uniwersum.
3)zrobic rewolte i zarzuc calkowicie podzial-> restart gry pt. ŚP gramy wszyscy razem tylko jako poszukiwacze przygód i tak jak w Morrowindzie mozna zostac członkiem praktycznie wszystkiego, oprócz wykluczajacych sie opcji(Mora Tong | Złodzieje)
4)restart gry ŚP, zaczynamy razem, kazdy próbuje dostac sie do wybranego zakonu.
To takie moje luzne pomysły, ale wydaje mi sie ze faktycznie troche nas malo na robienie jeszcze miliona podzialow, a tak mpze pojawialoby sie te 1-3 postów per dzien dot. SP
Co do samego bloga/ forum są ciekawe wątki np. te o planszówkach (robią się modne i myślę, że ludzie wpisują takie hasła w wyszukiwarkę) można np. na blogu robić cykl miesięczny "ciekawe planszówki" i dodawać tam nasze opinie z forum( niecałe oczywiście ;> by ktoś kogo to zainteresuje chciał tu zajrzeć np. poprzez link) raz, że robotę wykonujemy wspólnie bo raczej ciężko by jedna osoba nabywała niezliczone masy gier, a dwa przy pisaniu też autor nie namęczyłby się.
Plus wydaje mi się, że w takich zbiorczych wątkach dużo ginie. Przykład? Wchodzę sobie w "planszówki" któryś raz chce znaleźć coś ciekawego, ale nie wiem jeszcze co (^^). Nie mam tego jak wpisać w wyszukiwarke, a czytać o wszystkim też jest mało ekonomiczne.
Być może pomocne byłoby utworzyć w pierwszym poście jakieś odnośniki, liste.