Robię to na 15,6" wyświetlaczu, testowałem na 24" nie widzę żadnego problemu. PS. na mszyce masz cos takiego jak scroll.
Mam też coś takiego jak panoramiczny 24 calowy monitor w proporcjach 16:10 i natywnej rozdziałce 1920x1200px (czyt. wyższej niż standardowe 16:9 i 1920x1080px) właśnie po to, by nie musieć scrollować każdego gówna.
http://imgur.com/KULelGH - wiesz co to jest ten czerwony prostokąt? Obrys pudełka DVD standardowej wielkości, tak byś miał jakieś porównanie jak zjebanie to wygląda zanim znowu zaczniesz się dzielić tym jak otwarty jesteś na feedback
Alfabetycznie
mhm, czyli zupełnie inaczej niż na każdym innym blogu, co jest znowu kompletnie nieintuicyjne.
Poza tym serio myślisz, że ktoś kto wejdzie na stronę będzie godzinę scrollował tę listę (patrz poprzedni quote) by znaleźć jeden tekst z trzydziestu?
Nie pozwalała
"Aktualnie main karuzela wyświetla ostatnie 4 wpisy, chociaż można ją ustawić, żeby była to konkretna kat., tag albo
przyklejone wpisy."
do tego piłem.
Nie łapie, wyjaśnij w czym masz tu problem, serio. PS. tak działaja menusy w wordpressie, wejdź sb np. na strone MENu.
no wszedłem, ale nie wiem co chciałeś mi udowodnić, skoro zrobiono tam tak jak mówię - każda "kategoria nadrzędna" konsekwentnie pełni tam rolę w pełni funkcjonalnej podstrony, a jakby ktoś miał jeszcze wątpliwości, to boczne menu dubluje układ z górnego menu już wprost wyświetlając kategorie nadrzędne jako linki.
U nas zaś propozycja wygląda tak, ze ŚP jest kategorią nadrzędną pełniącą funkcje podstrony z własnym, unikalnym contentem, ale już kategoria nadrzędna "gramy" - nie, ponieważ nie posiada żadnego contentu który nie znajdowałby się w którejś z kategorii podrzędnych. Czyli tam jest konsekwentnie, a u nas raz tak, raz siak.
Jest kategorią.
W której mieszczą się felietony, recenzje, arty z ciekawostkami, a prawdopodobnie również jakieś newsy czy ogłoszenia w stylu "zapraszamy na mój stream" - słowem wszystko, co mogłoby się wiązać z dowolną grą komputerową. Faktycznie, będzie porządek w chuj, zwłaszcza jeśli tam też będzie list alfabetyczna wyświetlająca na ekranie max jeden preview artykułu.
Nie moje zmartwienie tylko wasze. Ten temat jest po to byśmy razem cos wypracowali, np system kategorii, używam zasugerowane przez łowce, masz lepszy pomysł? Napisz.
nie stary - to jak najbardziej twoje zmartwienie, ponieważ ty to teraz przygotowujesz i twierdzisz że o co chodzi, przecież jest dobrze. Role się odwróciły i to ja mogę dawać teraz pasywno-agresywny feedback jak to nikomu bym tej strony nie polecił i nie zachęca mnie, by samemu coś na niej umieszczać. No, z tą tylko różnicą, że ja faktycznie mam coś co mógłbym na nią wrzucić oraz punktuję rzeczy które mi nie leżą i nie będą imho działać, a nie jestem pasywno-agresywny dla samego bycia pasywno-agresywnym.
No ale rób jak uważasz.
Ja używam.
pytanie ile osób jeszcze faktycznie używa, a pisze że używa tylko po to by zrobić na złość próbując na siłę coś udowodnić.
Te przykłady wyglądają jak gówno, po prostu masz jakiś gówniany motwym, w sidebarze masz dodane domyślne widgety i tyle, a na stronie są po prostu wypisane w edytorze linki do danych wpisów. Zrobić takie coś to 3 min.
a jednak każdy z tych gównoprzykładów ma tyle wyświetleń, do jakich wiele stron nigdy się nie zbliży. B'sides chodziło mi raczej o to, ze mając nawet tak gówniany layout szanują pracę tych, którzy kiedykolwiek poświęcili swój czas, by na tej stronie coś umieścić, zapewniając choćby bazową listę tekstów.
Nie widzę problemu dodania specyficznej kategorii jeśli ktoś będzie ktoś napierdalał felietonami o jednym tytule. Po co strać teraz masą kategorii, skoro nie będą użyte. Nie lepiej dodawać w miarę potrzeb?
No nie ma sensu robić masy kategorii, dlatego od początku mówię, żeby z SP zrobić podstronę skoro w lasztorze czy podziemiu i tak byłby tylko jeden tekst z info czym jest ten zakon.
Jeśli zaś chodzi o podkategorie podpięte to "gramy", nie chcę wydzielać w ich ramach kolejnych podkategorii, tylko albo dać tam w menu bocznym alfabetyczną listę tekstów (w samej kategorii wyświetlałyby się chronologicznie) lub odnośnik do strony zawierającej taką listę. Coś jak w tych znacznie popularniejszych od nas gównoprzykładach.